Alex Jones paraqitet për falimentim pas vendimit miliardë dollarësh të Sandy Hook


Trolli profesionist Alex Jones paraqiti falimentimin të premten pasi ai dhe kompania mëmë e faqes së tij të internetit InfoWars u urdhëruan të paguanin gati 1 miliard dollarë dëmshpërblim për familjet e viktimave të vrarë në masakrën e Sandy Hook.

Regjistrimi personal i falimentimit të Distriktit Jugor të Teksasit për Kapitullin 11 vlerësoi se asetet e Jones ishin midis 1 milion dhe 10 milion dollarë dhe detyrimet e tij midis 1 miliard dhe 10 miliardë dollarë. Veprimi ligjor vjen një ditë pasi Kanye “Ye” West përdori emisionin InfoWars të Jones për të lavdëruar Adolf Hitlerin.

Ai gjithashtu gjurmon dosjet e mbrojtjes së falimentimit për disa kompani Jones në fillim të këtij viti. Tre nga kompanitë e saj, duke përfshirë faqen InfoWars, u paraqitën në prill, ndërsa kompania mëmë e faqes, Free Speech Systems, u paraqit në korrik.

Perandoria e biznesit të Jones ishte një pikë qendrore në padinë e ngritur kundër tij nga të afërmit e viktimave të të shtënave në shkollën fillore Sandy Hook në vitin 2012. Për vite me radhë, Jones përhapi gënjeshtra keqdashëse se masakra e Konektikatit – e cila mori jetën e 20 fëmijëve dhe gjashtë stafi – një mashtrim për të minuar Amendamentin e Dytë.

Në tetor, një juri në Connecticut urdhëroi Jones dhe Free Speech Systems të paguanin gati 1 miliard dollarë dëmshpërblim në një padi për shpifje të sjellë nga familjet e viktimave të Sandy Hook. Një vendim tjetër muajin e kaluar shtoi 473 milionë dollarë të tjera dëmshpërblim. Dhe vetëm javën e kaluar, mikpritësi i krahut të djathtë dështoi të bënte një përpjekje për të ulur një vendim të veçantë prej 50 milionë dollarësh në Teksas që ai u urdhërua t’i paguante të afërmit të viktimës.

Ndërsa paditë u ngritën kundër tij, Jones më në fund pranoi se masakra ishte e vërtetë. Por edhe muajt e fundit, ai ka mbetur kokëfortë i pafalshëm për dëmin e pallogaritshëm që ka bërë testi i tij Pap. Ai i tha një gjykate në shtator se kishte “mbaruar së kërkuari më fal” dhe përdori një intervistë për të deklaruar në mënyrë sarkastike: “Unë i vrava fëmijët”.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *