Ammon Bundy pranon pranimin e fajësisë në rast të shkeljes së spitalit


Aktivisti i së djathtës ekstreme Ammon Bundy hyri të hënën në një marrëveshje për pranimin e fajësisë në një rast shkeljeje spitalore, duke i dhënë fund një muaji retorikë të përshkallëzuar nga ai dhe mbështetësit e tij.

Bundy, i cili u bë i famshëm në një çift përplasjesh të armatosura kundër zbatimit të ligjit në 2014 dhe 2016, aktualisht drejton grupin aktivist të krahut të djathtë, Lëvizja për të Drejtat e Popullit. Në pranverën e vitit 2022, grupi demonstroi jashtë një spitali në Idaho duke trajtuar nipin e një anëtari për kequshqyerje të rëndë. Bundy, duke pretenduar se fëmija ishte rrëmbyer, bllokoi një gji të ambulancës, duke devijuar përkohësisht automjetet e urgjencës në qendra të tjera mjekësore. Ai u akuzua për shkelje të ligjit dhe mori një padi civile nga spitali.

Përpara gjyqit të dënimit të së hënës, Bundy u bëri thirrje fansave të mblidhen jashtë gjykatës dhe lëshoi ​​një “paralajmërim” për një gjyqtar dhe prokurorë. Por pas një njoftimi të minutës së fundit se takimi u anulua, Bundy pranoi të pranonte fajin të hënën në këmbim të një gjobe prej 1000 dollarësh, një dënim me burg 90-ditor dhe një vit provë të pambikëqyrur. Ai do të shmangë burgun nëse i përmbahet kushteve të dënimit të tij me kusht.

Me lutjen e tij të fundit, Bundy do të dënohet për shkelje çdo vit që nga viti 2021. (Në 2021 dhe 2022, ai u dënua për shkelje në dy incidente të veçanta në Shtëpinë e Shtetit të Idahos.)

Lutja vjen mes të shtënave disamujore në mosmarrëveshjen e Bundy-t me spitalin e Shën Lukës.

Në dhjetor, Bundy i tha një mediumi konservator në Idaho se nëse St. Unë jam duke marrë masa për ta parandaluar atë. Dhe nëse më duhet t’i takoj në derën e përparme me miqtë e mi, e dini, dhe një pushkë gjahu, do ta bëj. Nuk do të ma marrin pronën”.

Pak përpara gjyqit të planifikuar të jurisë të së hënës në çështjen e kundërvajtjes penale, Bundy u shfaq përsëri se po kërcënonte veprime. Në një dokument të titulluar warning.pdf javën e kaluar, Bundy i tha një gjyqtari, avokatësh dhe prokurorë që të tërhiqen nga çështja.

“Dëshira ime e vetme është të mbetem vetëm!” Ka shkruar Bundy. “Por unë nuk mund të qëndroj duarkryq pasi të drejtat e jetës, lirisë dhe pronës janë shkelur kudo rreth meje. Besoj se nëse një burrë apo grua më godet mua ose familjen time një herë, duhet ta duroj me durim dhe të mos i qortoj. Nëse më godasin mua ose familjen time për herë të dytë, nuk do t’i tallja. Por nëse më godasin mua ose familjen time për herë të tretë, unë duhet ta jap me durim si dëshmitar kundër tyre, por t’i paralajmëroj ata, në emër të Jezu Krishtit, që të mos më godasin më mua ose familjen time, dhe nëse e bëjnë këtë , Perëndia do t’i dorëzojë në duart e mia.”

Të shtunën, një email drejtuar mbështetësve të Rrjetit të të Drejtave të Popullit bëri thirrje për një demonstratë shumë-ditore jashtë gjykatës ku Bundy do të dilte në gjyq. Por më vonë atë ditë, Bundy anuloi protestën, duke pretenduar se kishte bërë një “ofertë paqeje” me spitalin.

Në një postim në blogun e Rrjetit të të Drejtave të Popullit, Bundy u ankua për barrën e padisë civile, duke thënë: “Me gjithë këtë që po ndodh, dje bëra një ofertë paqeje për drejtuesit e Shën Lukës dhe çështja KRIMINALE jashtë u vendos në gjykatë. (Çështjet penale nuk zgjidhen jashtë gjykatës.)

Postimi i Bundy është plot me deklarata të rreme”, tha Erik Stidham, një avokat që përfaqëson St. Luke’s, për Daily Beast të hënën në mëngjes. “Do të doja të theksoja se Bundy nuk i bëri kurrë një ofertë St. Luke’s në çështjen penale. Shën Luka nuk ka kontroll mbi çështjen penale; bën prokurori. Si viktimë e shkeljes, Shën Luka ka vetëm të drejtën të mbahet i informuar për negociatat për pranimin e fajësisë.”

Në vend të kësaj, Bundy ra dakord për një marrëveshje për pranimin e fajësisë në gjykatë të hënën në mëngjes. Pranimi i fajit përfshin pranimin e tij për bllokimin e një stacioni të ambulancës së departamentit të urgjencës – diçka që ai e kishte mohuar më parë.

Si pjesë e marrëveshjes për pranimin e fajësisë, Bundy do të paguajë një gjobë prej 1000 dollarësh, plus shpenzimet gjyqësore. Ai ra gjithashtu dakord për një dënim me kusht 90 ditë (me 12 ditë të hequra për kohën e kryer tashmë) dhe një vit shërbim prove pa mbikëqyrje.

Procesi civil është ende në vazhdim, tha Stidham.

Krimi i Bundy ishte “serioz”, tha ai. “Z. Bundy bllokoi aksesin e urgjencës në dhomën më të ngarkuar të urgjencës në Luginën e Thesarit për orë të tëra. Dhe zoti Bundy rrezikoi në mënyrë të pamatur jetë vetëm për të bërë publicitet për veten dhe fushatën e tij politike. St. Luke’s është i përkushtuar të bëjë padi civile kundër z. Bundi.”

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *