Avokatët e Alex Murdaugh pretendojnë se departamenti i zbatimit të ligjit në shtetin e Karolinës së Jugut shkatërroi provat


Avokatët e Alex Murdaugh, i cili është në gjyq për vrasjen e gruas dhe djalit të tij në janar, kanë kritikuar prokurorët për gjoja manipulimin e dëshmive dhe shkatërrimin e provave “me keqbesim” në çështjen e profilit të lartë që është një nga familjet më me ndikim. në Karolinën e Jugut.

Në një mocion dënues prej 96 faqesh të paraqitur të mërkurën në Gjykatën Penale të Qarkut Colleton, avokatët e Murdaugh i kërkuan një gjyqtari shtetëror të ndalonte disa dëshmi të paditësit në gjyqin që fillon më 30 janar. rrjedh në mediat e lajmeve për të bindur publikun se Murdaugh është fajtor përpara se të shkojë në gjyq.”

Pretendimi i supozuar i rremë ishte se bluza e Murdaugh nga nata e vrasjeve të qershorit 2021 përmbante “një sasi të konsiderueshme të spërkatjes së gjakut me shpejtësi të lartë”, duke treguar se ai ishte fizikisht afër krimit.

Pretendimi më ndëshkues nga kampi i Murdaugh, megjithatë, është shkatërrimi përfundimtar kimik nga hetuesit e Divizionit Shtetëror të Zbatimit të Ligjit (SLED) i këmishës së Murdaugh gjatë testimit “mund të bëhet me keqbesim, por gjithashtu mund të jetë thjesht neglizhencë e madhe”.

“Mbrojtja ka të drejtë në një seancë paragjyqësore ku avokati mund të marrë në pyetje analistët e laboratorit dhe të tjerët që testojnë këmishën nën betim për të përcaktuar pse janë kryer disa teste”, vunë në dukje avokatët e Murdaugh.

Murdaugh është deklaruar i pafajshëm për dy akuza për vrasje dhe dy akuza për armëmbajtje gjatë kryerjes së një krimi të dhunshëm në lidhje me vrasjet e gruas së tij 52-vjeçare Maggie dhe djalit të tyre 22-vjeçar Paul. Ish-avokati gjithashtu përballet me më shumë se 80 akuza pasi dyshohet se ka mashtruar miliona ish-klientët e tij dhe firmën ligjore, si dhe një grup tjetër akuzash për tentativën e dyshuar për të inskenuar vrasjen e tij, në mënyrë që djali i tij i vetëm i gjallë, Buster, të mund të trashëgonte 10 milionë dollarë. jeta. Polica e sigurimit.

Autoritetet thonë se Murdaugh telefonoi 911 rreth orës 22:07 të natës së vrasjes së dyfishtë pasi tha se ai gjeti gruan dhe djalin e tij pranë lukunive të qenve në pronën e tyre prej 1,770 hektarësh në Colleton County. Në telefonatën shtatë-minutëshe 911, Murdaugh dëgjohet duke i thënë një dispeçeri se “gruaja dhe fëmija i tij u qëlluan” dhe nuk merrte frymë.

“Tani po kaloj mirë. Është keq,” tha Murdaugh ndërsa qentë lehnin në sfond.

Mocioni i së mërkurës vë në dukje se skena e vrasjes “ishte e tmerrshme; kishte një sasi të madhe gjaku mbi dhe rreth trupave, e cila u transferua në duart dhe veshjet e zotit Murdaugh ndërsa ai i kontrollonte furishëm për shenja jete.

Avokatët mbrojtës vërejnë se hetuesit SLED përfundimisht testuan gjakun e këmishës së Murdaugh – dhe madje prenë një copë gjatë hetimit. Raporti i seksionit të prerë testoi “pozicionin për ADN-në e Maggie-t, por përjashtoi Paulin si një kontribues të mundshëm të ADN-së.”

Por mbrojtja e Murdaugh nuk ka qenë në gjendje të testojë vetë këmishën sepse këmisha ishte thyer gjatë testimit dhe ishte bërë “e gjitha blu” nga njollat ​​e solucionit të testimit.

Ata më pas vunë në dukje se një gazetë lokale mori analizën e ekspertizës së prokurorisë për provat nga Tom Bevel, një oficer policie në pension i Oklahoma City, i cili “ka një diplomë në drejtësi penale, por nuk ka kredenciale akademike në asnjë disiplinë shkencore”.

“As mbrojtja dhe as zoti Bevel nuk kanë mundur të kryejnë teste mbi këmishën sepse shteti e ka shkatërruar atë”, thuhet në mocion. “Raporti fillestar i zotit Bevel për shtetin deklaronte prerazi se këmisha nuk kishte njolla që tregonin spërkatje gjaku nga një e shtënë me armë.

Më tej, ata pretendojnë se “rezultatet konfirmuese të testit të gjakut nga SLED ishin negative për gjakun e njeriut në zonat e këmishës ku zoti Bevel beson se spërkatja e gjakut është e pranishme”.

“Besimi i keq këtu nuk është vetëm shkatërrimi i fanellës. Një keqbesim i dukshëm ndodhi në fshehjen e pandershme të shkatërrimit nga SLED në marrjen e një raporti të rremë nga z. mbi të fare – bazuar në ekzaminimin e pretenduar të këmishës nga zoti Bevel…e cila në fakt ishte shkatërruar tashmë,” shtuan ata.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *