Babai vendas Richard Allen ‘i hutuar’ për arrestimin në vrasjet famëkeqe të adoleshentëve Delphi, thonë avokatët


Avokatët e 50-vjeçarit, babait të dy fëmijëve, i quajtur si i dyshuar për vrasjen e dy vajzave adoleshente në vitin 2017 në Delphi, Indiana, kanë lëshuar një deklaratë të gjatë që kundërshton provat e paraqitura nga prokurorët në fillim të kësaj jave, duke thënë se klienti i tyre është i pafajshëm. është dhe mbetet “i hutuar” se përse është vënë në shënjestër, duke shtuar se nuk ka “asgjë për të fshehur”.

Marrë dhe postuar nga FOX59s Angela Ganote, depozitimi i avokatëve Brad Rozzi dhe Andrew Baldwin, argumenton kundër provave që paditësit kanë cituar – duke thënë se plumbi i papërdorur i kalibrit 40 u zbulua midis trupave të adoleshentëve Delphi Libby German dhe Abby Williams, i cili dyshohet se ishte hetues duke i drejtuar ato. për vrasësin e supozuar, Richard Matthew Allen, është i pamjaftueshëm për të provuar se ai ishte i përfshirë në vrasje.

“Rick është një burrë 50-vjeçar, i cili nuk është arrestuar apo akuzuar për një krim gjatë gjithë jetës së tij”, thuhet në deklaratë. “Ai është i pafajshëm dhe plotësisht i hutuar se pse është akuzuar për këto krime”.

Duke pasur parasysh interesin kombëtar për historinë gjatë hetimit 5-vjeçar, avokatët thanë se e ndiejnë të përshtatshme të lëshojnë deklaratën duke pasur parasysh mundësinë e vetme të Allen për të pohuar pafajësinë e tij “është reduktuar në vetëm një shtypje të shkurtër pas seancës”. Policia ka thënë më parë se besonte se vrasësi ishte një banor ose i njohur me zonën.

Vajzat dolën për shëtitje një ditë para Shën Valentinit 2017 dhe nuk u kthyen në shtëpi. Ata u raportuan të zhdukur pasi prindërit e tyre nuk mund t’i gjenin në vendin e marrjes. Më pas vullnetarët gjetën trupat e tyre pranë një përroi në pyll ditën tjetër.

Video nga telefoni gjerman tregon se vajzat takuan një subjekt mashkull në pjesën juglindore të urës së lartë Monon në orën 14:13. Burri i urdhëroi vajzat “Djem, poshtë kodrës”. Pas kësaj kohe, asnjë dëshmitar nuk i pa ata.

Një deklaratë e mundshme e pavulosur të martën tha se një ekzaminim mjeko-ligjor tregoi se plumbi ende i gjallë kishte “cikluar” përmes një Sig Sauer P226 që i përkiste Allen, i cili u akuzua për dy akuza muajin e kaluar për vrasjen e German, 14, dhe Williams, 13, Allen blerë. armën në vitin 2001 dhe u tha hetuesve se “ai kurrë nuk kishte lejuar askënd ta përdorte ose ta merrte hua”.

Allen, i cili punonte në një CVS lokale në Delphi, “nuk kishte asnjë shpjegim se pse plumbi midis trupave të [German] dhe [Williams]“thuhet në deklaratën e betimit prej 12 faqesh.

Megjithatë, avokatët e Allen thonë se besimi se “një plumb i vetëm magjik është provë” se rasti ishte zgjidhur ishte i pasaktë.

“Është pak e parakohshme që të hyjmë në diskutime të hollësishme për vërtetësinë e këtyre provave derisa të ketë më shumë zbulime, por mund të thuhet me siguri se disiplina e identifikimit të shenjave me mjete (balistika) nuk është gjë tjetër veçse një shkencë”, thonë ata. .

“E gjithë disiplina është sulmuar në sallat e gjyqit në të gjithë vendin për të qenë jo e besueshme dhe nuk ka ndonjë vlefshmëri shkencore. Presim një sfidë të fortë ligjore dhe faktike të të gjitha pretendimeve të prokurorisë në lidhje me besueshmërinë e konkluzioneve të saj në lidhje me plumbin e vetëm magjik.

Kur vajzat u zhdukën, deklarata thotë: “Allen kontaktoi policinë dhe diskutoi vullnetarisht të ishte jashtë dhe rreth asaj dite”, duke pretenduar se ai ishte një vizitor i rregullt në zonën pranë urës së Lartë Monon. Ata thonë se si një anëtar i komunitetit, Allen “dëshironte të ndihmonte në çdo mënyrë që mundej”.

Ata thonë se Allen u takua me një oficer të ruajtjes dhe konfirmoi se ai kujtonte se kishte parë tre vajza më të reja në shteg atë ditë, por ai kontakt ishte “i shkurtër” dhe me “pak pasoja”. Për pesë vite të tjera nuk mori vesh nga policia, deri më 22 tetor.

“Pa dalë Rick, policia ndoshta nuk do ta dinte se ai ishte në gjurmë atë ditë,” thanë avokatët.

Avokatët e Allen diskutuan prova të tjera të paraqitura në deklaratë; një Ford Focus i vitit 2016 në pronësi të teknikut të farmacisë që mund të duket “në natyrë e ngjashme” me një makinë PT Cruiser, SUV të vogël ose makinë Smart, të cilën dëshmitarët pretendojnë se e kanë parë ditën e vrasjes.

Avokatët e Allen theksuan se Ford Focus i tij “nuk është aspak i ngjashëm me pamjen e nënshkrimit të PT Cruiser ose Smart Car të përshkruar nga dëshmitarët”. Ata pretenduan “duket se CCSD po përpiqet të përkulë faktet për t’iu përshtatur narrativës së tyre.”

“Në më shumë se 5 vjet që kur Rick doli vullnetar për të dhënë informacion në polici, Rick nuk e ka hequr automjetin ose armët e tij, as nuk ka hequr rrobat e tij”, thuhet në deklaratë. “Ai nuk e ndryshoi pamjen e tij; ai nuk u zhvendos në një komunitet tjetër. Ai bëri atë që do të bënte çdo njeri i pafajshëm dhe vazhdoi rutinën e tij normale.”

“Rick nuk ka asgjë për të fshehur,” thanë ata, duke kërkuar ndihmën e publikut për të provuar pafajësinë e klientit të tyre. Megjithatë, ata thanë se tashmë ishin “të mbytur”.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *