Gardianët e dyshuar pas Jarrett Hobbs rrahën, pushuan nga puna, arrestuan dhe akuzuan në Camden County, Georgia


Tre oficerë policie të Camden County, Georgia, u akuzuan për plagosjen dhe shkeljen e betimit të tyre të detyrës të martën, pasi një video shpërthyese zbuloi rrahjen brutale të një të burgosuri me ngjyrë të quajtur Jarrett Hobbs.

Oficeri i Korrigjimit të Korporatës Camden, Mason Garrick dhe deputetët e Qarkut Camden, Ryan Biegel dhe Braxton Massey u arrestuan dhe u burgosën në të njëjtin objekt ku ata punonin dikur: Kompleksi i Sigurisë së Qarkut Camden. Përfaqësuesit ligjorë të tre burrave nuk mund të identifikoheshin menjëherë.

Javën e kaluar u publikuan tri video që tregonin rrahjen brutale të 41-vjeçarit Hobbs nga punonjësit e Zyrës së Sherifit të Qarkut Camden. Në shtator, Hobbs u dërgua në burg, ku u vendos në izolim pasi u arrestua për shpejtësi, drejtimin e mjetit me leje të pezulluar dhe posedim të një substance të kontrolluar, sipas gazetës lokale të lajmeve CBS 47.

Dy videot e para të publikuara nga ekipi ligjor i Hobbs tregojnë pesë persona që hyjnë në një qeli ku ai ishte ulur, duke i kapur fytyrën dhe qafën dhe fillojnë të binin goditje shiu përpara se ta tërhiqnin zvarrë për të vazhduar. Jashtë qelisë, të paktën një burrë u shfaq duke goditur me grusht Hobbs-in duke e shkelmuar në tokë.

Më vonë, ekipi ligjor publikoi audion e thirrjeve të dhimbjes gjatë incidentit.

“Do të thyej gishtin e madh të mallkuar nëse nuk e lëshon!” u dëgjua një zë që i atribuohej nga ekipi ligjor i Hobbs zëvendësit të një sherifi.

Dy punonjës të tjerë të objektit u disiplinuan, por nuk u akuzuan për kallëzime penale, raportoi FirstCoastNews.

Para arrestimit, Hobbs u intervistua ndërsa ishte i ndaluar në Karolinën e Veriut si pjesë e hetimit, thanë zyrtarët.

Në një konferencë shtypi të martën, Michael Register, drejtor i Byrosë së Hetimit të Gjeorgjisë (GBI), falënderoi Sherifin Jim Proctor dhe departamentin e tij për “bashkëpunimin e tyre të plotë” me hetimin. Por avokatët e Hobbs dhe familjes së tij përsëritën pretendimet e tyre se ky nuk ishte një incident i izoluar.

“Dëshirojmë të falënderojmë GBI-në dhe Regjistrin e Drejtorit për veprimin e tyre të shpejtë dhe vendimtar,” tha avokati Bakari Sellers në një deklaratë pas arrestimeve. “Por ne gjithashtu i inkurajojmë ata që të mos lejojnë që hetimet e tyre të përfundojnë me këto arrestime. Këto të treja janë vetëm maja e ajsbergut.”

Javën e kaluar, motrat dhe mbështetësit e Hobbs u mblodhën jashtë zyrës së sherifit për të kërkuar drejtësi jo vetëm për Hobbs, por edhe të tjerë që ata besojnë se kanë qenë viktima të sjelljes së keqe të agjencisë. Avokatët e Hobbs kanë kërkuar një hetim nga Departamenti Amerikan i Drejtësisë.

Një padi që po kalon aktualisht nëpër gjykata është ajo e Adam Drummond, një burrë që pretendon se ishte rrahur rëndë nga detektivët në të njëjtin objekt me Hobbs. Një grua e quajtur Jennie Sikes, e cila thotë se ishte oficerja që mbikëqyrte hetimin fillestar për atë incident, ka ngritur gjithashtu një padi për sinjalizimin. As Drummond dhe as Sikes nuk mund të kontaktohej për koment këtë javë.

Një përfaqësues nga Zyra e Sherifit nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese për koment.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *