Klientja e Uber-it në Uashington DC u pezullua pasi tiradat e saj raciste u kapën në kamera


Një klient i Uber është ndaluar nga aplikacioni ride-share pasi shkoi plot Karen të mërkurën në mëngjes dhe qortoi një shofer në një shpërthim shpërthyes, racist.

Një dëshmitar arriti të regjistronte skenën, e cila u bë virale në rrjetet sociale para Ditës së Falënderimeve.

“Sjellja e parë në video është e neveritshme dhe nuk ka vend në platformën Uber apo askund në shoqëri”, tha një zëdhënës i Uber për The Daily Beast në një deklaratë. “Ne kemi qenë në kontakt me shoferin dhe llogaria e shoferit është ndaluar nga aplikacioni.”

Problemet e Uashingtonit, një llogari në Twitter kushtuar lajmeve të komunitetit në zonën metropolitane DC, ndau një video të një kalimtari që filmonte skenën nga brenda një ndërtese të mërkurën. Ka një SUV të parkuar në rrugën më poshtë me derën e pasme të pasagjerit të hapur. Në trotuar sheh një grua dhe një burrë duke u grindur.

“Telefoni juaj nuk ishte i lidhur!” thërret gruaja.

“Hiq dreqin nga fytyra ime!” burri thërret përsëri.

Gruaja, e cila është e bardhë, vazhdon të leh në fytyrën e burrit.

“Unë ju punësoj,” thotë ajo. “Unë jam shefi juaj.”

Burri, i cili është me ngjyrë, ngre dorën në një gjest për ta larguar gruan nga hapësira e tij personale.

“Unë jam shefi juaj dreq”, vazhdon gruaja. “Ti je një mut, n—–.”

Gruaja vazhdon të shqiptojë fyerjen racore ndërsa fillon të largohet.

“Ti je kurvë”, përpiqet ta kundërshtojë gruan burri.

“Unë jam kurvë?” ajo tha. “Ti je akoma skllav.”

Përleshja vazhdon pasi gruaja vazhdimisht thërret deklarata raciste nënçmuese.

“Kam kërkuar një karikues telefoni, o injorant gjakatar n—–“, gërhas gruaja. Pastaj ajo i bërtet burrit sepse bateria e telefonit të saj është e ulët.

Klipi përfundon pasi gruaja ankohet për mungesën e baterisë së telefonit, bën një tjetër vërejtje raciste dhe e shtyn burrin.

Sipas Uber, burri ishte një shofer që raportoi incidentin dhe sjellja e shoferit është nën hetim. Profili i saj që atëherë është hequr nga aplikacioni.

Në deklaratën e kompanisë, një zëdhënës përsëriti se çdo përvojë Uber duhet të jetë “e sigurt, e respektueshme dhe pozitive”.

Duke iu përgjigjur drejtpërdrejt problemeve të Uashingtonit” Mesazh në Twitter, Uber tha: “Kjo lloj sjelljeje nuk është kurrë në rregull. Ne kemi një politikë zero tolerance për diskriminimin.”

As shoferi dhe as ngasësi nuk janë identifikuar publikisht.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *