Nxënësit e shkollës së mesme të Tennessee Trenton Rosenwald u tronditën pasi drejtori Paul Pillow hodhi N-Word


Një komunitet i Tenesit ka kritikuar një drejtor për përdorimin e sharjeve racore në një takim të shkollës, por kreu i distriktit u ka kërkuar anëtarëve të komunitetit të marrin në konsideratë “qëllimin e drejtorit dhe kontekstin në të cilin ai përdori termat”.

Javën e kaluar, drejtori i shkollës së mesme Trenton Rosenwald, Paul Pillow, u filmua duke shqiptuar terma nënçmues – duke përfshirë fjalën N – gjatë një takimi me studentët para mësimit.

Në një deklaratë në faqen e internetit të distriktit, Tim Haney, drejtor i shkollave në Trenton, tha se Pillow përdori sharjen ndërsa iu drejtua studentëve për “pritshmëritë e sjelljes”.

“Ne nuk kërkojmë falje për të dhe do ta kritikojmë,” tha ai. Por megjithatë ai mbrojti Pillow, duke thënë se ai thjesht po përsëriste atë që kishte dëgjuar të thoshin studentët.

“[Pillow] u përpoq të eliminonte përdorimin e disa termave nënçmues, të ngarkuar racialisht, duke e bërë atë që ai dhe unë të dy e konsiderojmë si një e metë në përcjelljen e tij në atë përpjekje. Për këtë, ne kërkojmë ndjesë dhe jemi të përkushtuar për metoda më të mira komunikimi në të ardhmen. Por unë do të doja t’i kërkoja të gjithëve të mendojnë për qëllimin e tij dhe kontekstin në të cilin ai përdori termat”, tha ai.

Ai tha se Pillow “më kishte informuar për natyrën e mesazhit të tij dhe për keqardhjen e tij për mënyrën se si u dërgua” dhe ata të dy ranë dakord se ishte në rregull një kohë larg nga karrigia e drejtorit.

Haney shtoi se zyrtarët e qarkut ishin “të shqetësuar” për situatën dhe “do të punojnë për të trajtuar më mirë situatat e ardhshme”.

Në një postim në Facebook të 16 shtatorit, një prind i quajtur Kassy Jones ndau tre video me mbishkrimin, “Shkolla e mesme Trenton Rosenwald në më të mirën e saj! Ishte sot në mëngjes! Unë kam 2 fëmijë që ishin në këtë palestër! Një[d] pyesin veten pse ka kaq shumë probleme në këtë shkollë! Unë nuk kam problem as me shkollën fillore, as të mesme, por kjo është larg Smdhit profesional.”

Shkolla e mesme, e vendosur në Jackson, u shërben nxënësve nga klasa e pestë deri në klasën e tetë.

Në video, një burrë – i identifikuar si Pillow – mund të dëgjohet duke folur. Dy nga videot përmbajnë vetëm audio.

“Nuk e meritoni këtu!” Puthje britma mes fjalimit të mbytur gjatë një klipi. “Jam lodhur nga kjo. Unë marr rreth 10 prindër në ditë që telefonojnë dhe ankohen për mësuesit tanë dhe mënyrën se si ju trajtojnë mësuesit tanë. Epo, po si na trajtoni ne?”

Në shkrepjen e dytë, Jastëku thotë: “Nuk do të tolerohet! Dhe nëse nuk ju pëlqen kjo që po ju them, përsëri, DIL JASHTË!”

Pillow vazhdon të bërtasë në dhomë dhe të kërcënojë se do të thërrasë policinë për sjelljen e tyre. Të folurit është më i mbytur kur një zë femër duket se po i kërkon një studenti të ngrihet.

“Tani ulu këtu për disa minuta dhe më dëgjo”, vazhdon Pillow.

Në klipin e tretë, studentët ulen në një palestër të mbushur plot. “Trenton Rosenwald Middle School” është pikturuar në një mur në ngjyrë të zezë dhe ari. Pillow, një burrë i bardhë, qëndron në qendër të dhomës, duke iu drejtuar turmës ndërsa më shumë studentë hyjnë dhe përpiqen të gjejnë vende.

“Ne thjesht nuk dimë të flasim me njëri-tjetrin sepse fëmijët e bardhë duan t’i quajnë fëmijët e zinj n—–,” thotë Pillow, duke i nxitur studentët të mërmërisin me njëri-tjetrin.

“Jo, mos e thuaj sepse ju jeni ata që e thonë!” ai bërtet. “Dhe fëmijët e zinj duan t’i quajnë fëmijët e bardhë krisur!”

“Sapo e kuptova në video!” pëshpërit studenti që regjistron ngjarjen.

Që nga pasditen e së mërkurës, video kishte rreth 200 shpërndarje në Facebook.

“Me siguri mund të ishte trajtuar ndryshe,” tha Calandra Langston nën postim. “Duket se shkolla është e vetëdijshme, tani le ta vëmë fjalën në veprim dhe të kemi pasoja për nxënësit që mendojnë se mund të shpëtojnë me fjalë urrejtjeje dhe ngacmime!

“Ai mund të kishte thënë fjalën ‘N’ PERIUDHË!!! Ai është pjesë e problemit!” Ka shkruar Rachel Lee.

“Oh wow, kjo është më shumë se fckd”, ka shkruar Kamron Rose nën video. “Ai duhet të pushohet nga puna. A nuk dëshiron dikush që fëmijët të dëgjojnë atë mut?[t].”

Nga ana tjetër, disa anëtarë të komunitetit thanë se e kuptonin se nga vinte drejtori pavarësisht dorëzimit të tij.

“Unë me të vërtetë nuk shoh ndonjë problem dhe duket sikur regjisori është i ngopur”, ka shkruar Kimberly Renee Reed. “Ka shumë njerëz të bardhë që e thonë këtë fjalë lirshëm, por kur ai e tha tani, është një problem.”

Ndihmës regjisori i Trenton Rosenwald, Jessical Murray, i cili po plotëson vendin e Pillow, nuk iu përgjigj menjëherë kërkesës së The Daily Beast për koment.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.