Ohio State Banks Kamil Sadlocha, lojtar hokej i akuzuar për sharje racore ndaj Jagger Joshua


Universiteti Shtetëror i Ohajos i ka kërkuar falje një atleti vizitues i cili tha se kishte përjetuar racizëm ndërsa luante një lojë hokej kundër Buckeyes.

Një hetim fillestar nga Big Ten, konferenca atletike së cilës i përkasin dy shkollat, nuk ka gjetur asnjë “provë të pakundërshtueshme” që lojtari i Michigan State Spartans, i cili është me ngjyrë, i cili është me ngjyrë, i është nënshtruar sharjeve nënçmuese që do të garantonin çdo veprim, sipas ESPN.

Por OSU u tërhoq nga ky pretendim dhe vendosi rekord.

“Dëshiroj t’i kërkoj faljet më të sinqerta dhe të përzemërta Jagger Joshua-s. Në emër të shtetit të Ohajos, më vjen shumë keq”, tha drejtori atletik i OSU, Gene Smith në një deklaratë në Twitter të martën mbrëma. “Asnjë student apo student-atlet nuk duhet të përjetojë urrejtje apo racizëm dhe të gjithë duhet të ndihen të mirëpritur.”

Smith konfirmoi se ai foli me drejtorin atletik të Michigan State për t’u siguruar që Joshua të merrte mbështetjen e duhur. Ai tha se Kamil Sadlocha, lojtari i OSU-së që dyshohet se hodhi fyerjet, është suspenduar.

Ohio State Buckeyes dërgon Kamil Sadlocha.

Scott W. Grau/Icon Sportswire nëpërmjet Getty

“Jam takuar me ekipin e hokejve për meshkuj dhe do të takohem përsëri me ta së shpejti për të diskutuar vlerat tona,” tha Smith. “Ekipi do të marrë edukim mbi ndjeshmërinë racore, diversitetin, drejtësinë, përfshirjen dhe përdorimin e dialogut me respekt. Departamenti dhe unë do t’i mbështesim ata në këtë proces të rëndësishëm.”

Të hënën, Joshua postoi në Twitter për ndeshjen e tij të 11 nëntorit kundër Buckeyes.

“Një nga lojtarët e tyre më quajti racist disa herë”, ka shkruar ai. “Një nga gjyqtarët dëgjoi sharjen dhe i dha lojtarit një penallti për sjellje të pahijshme. Kishte një hetim nga Big Ten në ditët pas incidentit, por asnjë veprim i mëtejshëm publik nuk është ndërmarrë nga Big Ten Konferenca e Shtetit të Ohajos.

Ai shpjegoi se mungesa e veprimit e bëri atë të vërë në dyshim përpjekjet e diversitetit të hokejit dhe nëse ai ishte me të vërtetë një prioritet.

“Injoranca e racizmit nuk ka vend në lojën tonë dhe ndjej se duhet të ndërgjegjësoj njerëzit se ky incident ka ndodhur sepse pa e pranuar problemin përkeqësohet”, tha Joshua.

“Të mos bësh asgjë pavarësisht komenteve dhe veprimeve raciste lejon që kjo sjellje të vazhdojë”.

Drejtori i komunikimeve atletike të Universitetit Shtetëror të Ohajos, Jerry Emig, nuk pranoi të komentonte më tej incidentin, në vend të kësaj e drejtoi The Daily Beast në postimin e Smith në Twitter. Big Ten nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese për koment të mërkurën.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *