Si tweet-i i një kompanie tamponash ndezi thirrjet për #BoycottTampax


Çdo javë në internet nga Al Gore Java e peshkaqenëvedhe këtë herë shoku ndodh të jetë Tampax.

Një stuhi e mediave sociale shpërtheu kur një cicërimë të hënën nga llogaria e kompanisë së tamponëve në Twitter u etiketua “rapey”, “grotesk” dhe “patriarkalitet i lartë” nga dhjetëra përdorues që u bashkuan pas hashtagut “#BoycottTampax”.

Por të tjerët e mbrojtën postimin në Twitter, duke akuzuar disa kritikë se janë transfobikë, veçanërisht ata që përdorën hashtag-un si pikënisje për të shpërthyer postimet e vjetra të Tampax me gjuhë gjithëpërfshirëse.

Të hutuar? I rraskapitur? Jeni migruar tashmë plotësisht në Mastodon? Edhe ne, por le të shfletojmë së bashku këtë valë të kuqe, apo jo?

Ja si u shpalos:

Tampax, marka e tamponëve të Procter & Gamble, më pas u sulmua një postim në Twitter të hënën në mëngjes që thoshte, “Ju jeni në DM-të e tyre. Ne jemi në të. Ne nuk jemi njësoj.” Çuditërisht, nuk ishte përdorimi i një formati meme trevjeçar që provokoi një valë fillestare dënimi, por më tepër pretendoi se shakaja i poshtëruar, objektivizuardhe seksualizuar vajzat dhe gratë e reja.

“Kulmi i Patriarkisë: Një kompani që prodhon produkte për femra ofendon të gjithë bazën e saj të klientëve dhe mendon se kjo është në rregull,” thotë një përdorues. u përgjigj. “Ti po ankohesh i mërzitur.”

“Bravo për seksualizimin e tamponëve. Jam i sigurt që tregu në rritje i fetisheve mashkullore do ta pëlqejë këtë mut”, një tjetër ka shkruar. “Ti je i neveritshëm. Më vjen mirë që nuk kam përdorur kurrë produktet e tua të tmerrshme.

“Mirë të di që mendon se trupi i grave dhe zgjedhja endemike e burrave për të na përdhunuar është vetëm një shaka e madhe”, tha një përdorues tjetër. vlimi.

“A mund të pushojnë ndonjëherë gratë dhe vajzat nga perversioni i pandërprerë i trupave dhe jetës sonë?” dikush tjeter u ankua.

Aktiviteti i mëtejshëm në llogarinë e Tampax në Twitter vetëm i bëri kritikuesit edhe më të zemëruar me markën deklarojnë menjëherë më pas se “refuzoi të linte Twitter të mbyllej përpara se ne të ndanim këtë cicërim”.

Kur Always, një markë motër e zotëruar gjithashtu nga Procter & Gamble, u shfaq shpejt në përgjigje për të pyetur, “sa kohë e keni mbajtur këtë,” shkroi Tampax, “që nga periudha e kaluar”. Dhe në përgjigje të kënaqësisë së një ndjekësi që e gjeti tweet-in vetëm pak minuta pasi u dërgua, Tampax bashkoi një emoji që shkel syrin me shakanë: “më mirë më shpejt se më vonë”.

Disa përdorues që sulmojnë markën shfrytëzuan mundësinë për të ringjallur një postim në Twitter të shtatorit 2020 nga Tampax për diversitetin e periudhës. “Fakti: Jo të gjitha femrat kanë menstruacione”, sipas llogarisë së markës në Twitter kishte shkruar. “Gjithashtu një fakt: jo të gjithë personat me menstruacione janë gra. Le të festojmë diversitetin e të gjithë njerëzve që rrjedhin gjak!”

“#BoycottTampax është në trend,” tha një kritik postoi në Twitter të martën, me postimin e 2020. “Tashmë gati për mua pasi ky postim doli më herët. Të gjithë njerëzit janë ‘njerëz që rrjedhin gjak’, vetëm femrat kanë perioda dhe ne meritojmë fjalë humanizuese… ato fjalë janë gra dhe vajza. Nëse disa i refuzojnë këto fjalë, kjo nuk e ndryshon realitetin.”

Kjo lloj gjuhe – duke përjashtuar njerëzit transgjinorë dhe jobinarë që kanë menstruacione, por nuk identifikohen si femra – u përhap gjerësisht përmes etiketës #BoycottTampax. “Kush është “i tyre”? një përdorues kërkuar, në përgjigje të përemrave të përdorur në cicërimën DM të Tampax. “Kush eshte ajo’?”

Gjithashtu të përhapura në etiketë ishin barbarë të egër që synonin ndikuesit e mediave sociale Dylan Mulvaney dhe Jeffrey Marsh, të cilët identifikohen respektivisht si transgjinorë dhe jobinarë. Mulvaney dhe Marsh nuk kishin asnjë lidhje të drejtpërdrejtë me tweet-et e Tampax të hënën, por pretendimet nga fillimi i këtij viti se ata të dy morën sponsorizime nga kompanitë e tamponëve u ringjallën shpejt dhe u shpërndanë.

Një përdorues që pretendon se është psikoterapist klinik ka ripërtërirë një postim transfobik nga qershori për lidhjet e Mulvaney dhe Marsh me prodhuesit e produkteve sanitare, duke shtuar: “Kjo është krijuar qëllimisht për të ekspozuar, abuzim dhe destabilizuar gratë dhe vajzat. Thuaj jo.”

(Edhe pse Mulvaney pretendoi se kishte marrë një ofertë bashkëpunimi nga Tampax në mars, është e paqartë nëse kjo ishte e vërtetë ose nëse ajo pranoi. Marsh, e cila ka qenë ambasadore e markës për markat e periudhës gjithëpërfshirëse This is L dhe The Phluid Project, nuk ka qenë kurrë sponsorizuar nga Tampax.)

Zëdhënësit e Tampax nuk iu përgjigjën menjëherë kërkesave të The Daily Beast për koment.

Edhe më shumë përdorues u dyndën për të vërshuar etiketën #BoycottTampax me mbështetje për Tampax. Disa i etiketuan kritikët si “TERF”, shkurtim i feministeve radikale trans-ekskluzive, një grup me besime transfobike. Të tjerë u përpoqën të identifikonin objektiva më produktivë për zemërimin e tyre.

“Imagjinoni që vendosni ta bëni #BojkotTampaxjo sepse janë në pronësi të P&G që testojnë kafshët, shfrytëzojnë punonjësit dhe ndotin mjedisin, por sepse personi që drejton mediat e tyre sociale po bënte shaka”, tha një përdorues. vënë re.

“Skandali i vërtetë këtu, sigurisht, është se produktet menstruale duhet të jenë falas dhe të aksesueshme në mënyrë universale,” thotë aktivistja Charlotte Clymer. postoi në Twitter“sidomos në shkolla dhe në punë, e megjithatë…nuk janë.”

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *