Themeluesja e Theranos, Elizabeth Holmes, përgjigjet me pretendimin se ajo u përpoq të ikte


Avokatët e Elizabeth Holmes mohuan me zemërim akuzat e fundit të prokurorëve se themeluesja e Theranos po përpiqej të “ikte nga vendi” pasi ajo u dënua për katër akuza për mashtrim vitin e kaluar.

Në një padi të hënën, avokatët mbrojtës i kërkuan gjykatës të hiqte pasaktësitë nga dosja, duke përfshirë pretendimin “të pabazë” që ajo po përpiqej të shkonte në Meksikë me një biletë me një drejtim. Prokurorët “akuzojnë znj. Holmes dhe partneri i saj i pamatur dhe fals [Billy Evans] për një tentativë arratisjeje dhe deklarata jo të plota dhe dukshëm të pasakta të faktit në mbështetje të atij pretendimi”, thuhet në dosje. Qeveria e kishte ngritur këtë çështje ndërsa kundërshtonte kërkesën e Holmes për të qëndruar jashtë burgut në pritje të apelit të saj.

E vërteta, shkruanin avokatët e Holmes, ishte se Evans i kishte blerë biletat në dhjetor 2021, “përpara vendimit” dhe me shpresën se Holmes së shpejti do të shpallej i pafajshëm. Kur kjo nuk ndodhi, ai nuk mundi ta anulonte shpejt rezervimin, por avokatët e Holmes argumentuan se “ajo nuk mund të shkonte gjithsesi” pasi nuk kishte akses në pasaportën e saj (e cila kishte skaduar) dhe leje nga pyetja. gjykata për të udhëtuar jashtë vendit.

Avokatët dërguan një shkëmbim email nga janari i kaluar midis disa anëtarëve të ekipit ligjor të Holmes dhe një prokurori, Jeffrey Schenk, në të cilin Schenk pranoi faljen e Holmes dhe tha se “dyshonte se kishte një shpjegim” për orarin e saj të udhëtimit.

Të nesërmen, avokatët e Holmes ndoqën shembullin me më shumë kontekst dhe Schenk u përgjigj: “Faleminderit përsëri për sfondin, konfirmimin dhe për trajtimin e shpejtë të kësaj situate. Nuk besoj se është e nevojshme të diskutohet më tej, por do të jem i sigurt që të kontaktoj nëse kjo ndryshon.”

Avokatët e Holmes argumentuan se pretendimet për rrezikun e fluturimit shqetësonin “rekordin e saj të përsosur të shërbimeve para gjykimit”. Përveç kësaj, ata hodhën poshtë pretendimin e prokurorëve se Evans ishte larguar nga vendi janarin e kaluar me një biletë vajtje-ardhje dhe “nuk u kthye deri rreth gjashtë javë më vonë … nga një kontinent tjetër”. Në fakt, Evans dhe avokatët thanë se ai u kthye në SHBA katër ditë pasi u largua nga Meksika.

Përveç mosmarrëveshjeve faktike, depozitimi i së hënës kërkoi gjithashtu që gjykata të vuloste pretendimet në dokumentacionin e paditësit të javës së kaluar, duke përfshirë se kostot mujore të strehimit të Holmes thuhet se tejkalonin 13,000 dollarë, edhe nëse Evans nuk fiton pagë. (Avokatët e saj kanë kundërshtuar disa detaje rreth akomodimit të saj.)

Avokatët e Holmes kundërshtuan gjithashtu karakterizimin e prokurorëve për kërkesën e saj për të ndryshuar kushtet e lirimit të saj. Prokurorët thanë se ajo i kërkoi gjykatës të lehtësonte kufizimet e saj të udhëtimit “për shkak të punës së partnerit të saj”, megjithëse avokatët e saj thonë se ndryshimi ndikoi në vendbanimin e saj.

Duke supozuar se ajo humbet apelin e saj, Holmes rrezikon 135 muaj burg. Gjykata do të vendosë së shpejti se kur do ta kryejë atë mandat.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *