Urdhër-arresti lëshuar për vrasje të grave në rastin e vdekjes së Shanquella Robinson Mexico


Një urdhër arresti është lëshuar në lidhje me vdekjen e një gruaje nga Karolina e Veriut, e cila vdiq gjatë pushimeve në Meksikë me miqtë, sipas një raporti.

Mbrëmjen e së enjtes, prokuroria lëshoi ​​një deklaratë ku konfirmoi se ishte “një nga miqtë” që dha një goditje fatale.

Shanquella Robinson, 25 vjeç, udhëtoi për në Cabo me gjashtë të tjerë më 28 tetor dhe vdiq të nesërmen. Të dashurit e saj po kërkojnë përgjigje pasi miqtë e saj, certifikata e saj e vdekjes dhe një raport i policisë lokale japin llogari kontradiktore se si vdiq Robinson.

Daniel de la Rosa Anaya, një prokuror lokal i rrethit për shtetin e Baja California Sur, i tha ABC News të mërkurën se ishte lëshuar një urdhër për femicid, por nuk përmendi emrin e të dyshuarit. “Ne jemi duke kryer të gjitha procedurat përkatëse si alarmi i Interpolit dhe kërkesa për ekstradim në Shtetet e Bashkuara të Amerikës”, tha ai. Bëhet fjalë për dy amerikanë, viktimën dhe autorin.

Vdekja, tha De la Rosa, nuk ishte për shkak të një “argumenti” por “një agresioni të drejtpërdrejtë që ky person bëri”.

Zemërimi për vdekjen e Robinsonit po rritet vazhdimisht ndërsa zhvillimet e reja shpalosen në mënyrë graduale.

Fillimisht, prindërit e Robinson thanë se u thanë nga miqtë e vajzës së tyre se ajo kishte vdekur nga helmimi me alkool. Por një raport i autopsisë nga Sekretariati Meksikan i Shëndetësisë vendosi se shkaku i vdekjes së Robinson ishte “dëmtimi i rëndë i shtyllës kurrizore dhe luksimi i atlasit”, me çështjen e fundit që i referohej zhvendosjes së një kocke që mbështet kafkën.

Raporti sugjeroi gjithashtu se koha midis lëndimit të Robinson dhe vdekjes së saj ishte 15 minuta.

Javën e kaluar, një video filloi të qarkullonte në internet që tregonte se Robinson u sulmua dhunshëm nga një grua tjetër. Jashtë rrezes, dëgjon dikë të thotë: “Quella, a mund të paktën të luftosh? Të paktën diçka?” Babai i Robinson, Bernard, konfirmoi për The Daily Beast se ishte Shanquella ajo që u rrëzua në tokë në klip.

Mbulimi i mëvonshëm i një raporti të policisë lokale shtoi gjithashtu misterin duke përfshirë detaje që ndryshonin nga ato në autopsi. Sipas dokumentit të zbatimit të ligjit, miqtë e Robinson thirrën për ndihmë mjekësore rreth orës 2:13 pasdite ditën që ajo vdiq. Një mjek i familjes nga Qendra Mjekësore Amerikane u dërgua dhe e gjeti Robinson të gjallë. Thuhet se ajo ishte e dehidratuar dhe se i përgjigjej dobët verbalisht stafit mjekësor. Miqtë e saj thuhet se thanë se Robinson kishte konsumuar shumë alkool, por këmbëngulën që ajo të mos dërgohej në spital.

Vetëm kur Robinson filloi të bënte konvulsione në orën 4:20 pasdite, një nga miqtë e saj thirri shërbimet e urgjencës. Brenda gjysmë ore, mjeku i përgjithshëm nuk mund ta ndjente më pulsin e saj dhe filloi CPR derisa mbërriti ambulanca. Mjekët luftuan për të shpëtuar Robinson, por ajo përfundimisht pësoi arrest kardiak dhe u shpall e vdekur në orën 5:57 pasdite, sipas raportit.

FBI hapi hetimin e vet për vdekjen e Robinsonit në fillim të këtij muaji, përveç hetimit të autoriteteve meksikane për femicidën.

Kur nëna e Robinsonit, Sallamondra, u njoftua për urdhër-arrestin, ajo tha të mërkurën: “Ndihem shumë mirë, është një ndjenjë e mirë. Kjo është ajo që ne kemi pritur, që më në fund dikush të përgjigjet dhe të arrestohet. Thjesht mezi pres që drejtësia të vendoset”.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *